Печат

Димитър Илиев върви към победа в рали „Средна гора”

Димитър Илиев и Янаки Янакиев продължават с убедителното си представяне в последния ден от рали „Средна гора”, първи Националния шампионат и старт за Източноевропейската купа на ФИА.

Тандемът на VIVACOM Rally Team с Skoda Fabia S2000 беше най-бърз в първите два етапа днес – Оборище 1 (17,35 км) и Язовира 1 (27.5 км) и води в класирането с общо време до момента 1.10:02:4 ч. Втори на 1.47.4 минути след лидерите са Мартин Сурилов и Здравко Здравков от Mtel Rally Team, а трети с изоставане от 1.55.2 минути са Пламен Стайков/Слав Ландов от Eurocom Rally Team.

Крум Дончев и Петър Йорданов от Globul Rally Team се борят за място на подиума, турският екипаж Ягиз Авджъ и Бахадир Гюченмез от Castrol Ford Team се движи 5-и, а Петър Гьошев и Димитър Спасов от Prestige Rally Team се смъкнаха на 6-а позиция, след като в 8-ия етап записаха 10-о време.

Два екипажа излязоха от трасето при първото преминаване на отсечката Язовира. Това са екипажът на Bulsim Rally Team – Дилян Станков и Младен Карчев, който успя да продължи надпреварата, и Даниел Василев/ Васил Георгиев от Bulcam Racing Team, които напуснаха рали „Средна гора”. Преди това екипажът на Doctor Speed Team – Христо Попов/ Стоян Щерев скъса жило на своя Opel Corsa GSI и също не продължи участие в надпреварата.

В момента над Панагюрище вали дъжд, а до края на надпреварата остават три етапа.

В момента има 32  гости и 0 потребители в сайта

Домакини на рали Средна гора 2015 г.